LADEN

Begin met typen om te zoeken

Regionaal Nieuws

Laurentius presenteert Beleef-TV

Delen

Oudere patiënten in het Laurentius Ziekenhuis kunnen sinds kort met een interactief scherm gezamenlijk diverse leuke dingen ondernemen. Hierdoor worden zij op zowel mentaal als fysiek vlak gestimuleerd.

De zogenoemde BeleefTV is een interactief tafelscherm waarop mensen samen spellen spelen, muziek luisteren en beelden uit de tijd van hun jeugd bekijken. Met behulp van diverse ruimhartige donaties aan de stichting Vrienden van Laurentius is dit project een succes geworden.

Laurentius heeft in Limburg de unieke positie te beschikken over een dagverzorging. Deze faciliteit is gericht op kwetsbare ouderen in het ziekenhuis. Hier vinden belangrijke observaties plaats op het gebied van geestelijk en lichamelijk functioneren, voornamelijk bij patiënten met dementie of een delier.
Door gezamenlijk verschillende activiteiten te ondernemen, zijn zij veel actiever en vrolijker.
Daarnaast vertraagt geestelijk in beweging blijven het proces van dementie en leidt ertoe dat patiënten met een delier hun dag- nachtritme minder snel omdraaien.
De BeleefTV biedt hierbij uitkomst, omdat de patiënten aan de slag kunnen met diverse activiteiten die hun hersenen op een prettige manier stimuleren.