Cultuur

Kultkafee Echt ontvangt Ian Matthews & BJ Baartmans

Delen

Donderdag 30 Januari staan er maar liefst 2 topmuzikanten op het podium van het Kultkefee in Echt.
Dit duo, Ian Matthews & BJ Baartmans,  staat garant voor een zeer muzikaal huiskamerconcert in Broen Cafe de Mert.

Iain Matthews is een Engelse muzikant en singer-songwriter. Hij was een origineel lid van de Britse folkrockband Fairport Convention van 1967 tot 1969 voordat hij vertrok en zijn eigen band vormde, Matthews Southern Comfort, die in 1970 een Britse nummer één had met een coverversie van Joni Mitchell’s nummer “Woodstock”.

In 2000 vestigde Matthews zich in Nederland en vond een druk, gelukkig leven in Europa met meer toeren door het UK en het continent. Nog meer goed ontvangen samenwerkingsopnames werden uitgegeven, waaronder een Tribute-album aan Sandy Denny. Sindsdien heeft Matthews naast Bart Jan Baartmans nog een van zijn meest sympathieke muzikale metgezellen gevonden, de pianist Egbert Derix.

BJ Baartmans is een veel gevraagde studiomuzikant. Naast gitarist en zanger is hij ook een bekend schrijver en producer. Nu in het Kultkefee als gitarist en zanger naast Iain Matthews, maar veelvuldig met andere grootheden in de muziekwereld. Naast vast bandlid van Matthews Soutern Comfort stond hij eerder met Frans Pollux op het podium in Echt. Ook deed hij het kerkrondje in Koningsbosch met Pollux en veel andere muzikanten op het podium in Koningsbosch een muzikale happening verzorgden.

Het huiskamerconcert op 30 Januari in Broen café de Mert in Echt-centrum begint om 20.00 uur.
De entree bedraagt €7.50.

Om zeker te zijn van een zitplaats kunt U vooraf reserveren via: kultkefeeech@gmail.com.

E-mail:

STUDIO:

Secretariaat:

kanaal info: