Sol2-OR6 nieuwsSOL-2 krijgt Plats 1 als locatie !

11 juli 2019
https://www.sol2.nl/wp-content/uploads/2019/07/PNES-Plats-01-800x445.jpg

In plaats van een startsubsidie voor de nieuwe lokale omroep SOL2, wil de gemeente Echt-Susteren zelf een radiostudio inrichten die door de omroep gebruikt kan worden, meldt Dagblad de Limburger.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is het ‘LOES-verleden’ niet de enige reden voor het onderzoek naar de mogelijkheden voor een radiostudio. „We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat wat ons betreft een ruimte in gemeenschapshuis Edith Stein aan De Plats in Echt ideaal zou zijn voor een studio. Dat zorgt voor meer bezoekers aan het gemeenschapshuis. Daarnaast geeft het voor de gemeente enige zekerheid dat, mocht SOL2 het niet redden, een doorstart gemaakt kan worden met dezelfde apparatuur voor een andere omroep. Het subsidiebedrag gaat dan niet verloren.”

Het Commissariaat voor de Media, dat controleert of omroepen zich houden aan de Mediawet, zegt geen probleem te hebben met een dergelijke constructie. „De lokale publieke media-instelling bepaalt vorm en inhoud en is daar verantwoordelijk voor. De bekostiging en de hoogte daarvan mogen derhalve niet afhankelijk zijn van inhoudelijke keuzes van de omroep”, aldus een woordvoerder van het commissariaat. Of een constructie zoals Echt-Susteren voor ogen heeft, in andere gemeenten voorkomt, kon de zegsman niet achterhalen.

Een deel van de voormalige LOES-vrijwilligers vond onderdak bij de lokale omroep van Roerdalen, OR6. Het is de bedoeling om in zowel Roerdalen als Echt-Susteren onder de naam SOL2 als lokale omroep te gaan fungeren. De gemeenteraad van Echt-Susteren stemde vorige maand positief over de aanwijzing van SOL2 als lokale omroep.

BRON: De Limburger

https://www.sol2.nl/wp-content/uploads/2019/02/Small-160x160.png

© 2019 Copyright, SOL2 – Stichting Omroep Limburg 2

Ontwerp door Stream Boy