Radio

Waar een Will is… : een interview met Will Schmitz

Delen

Waar een Will is, is een weg.

Onderstaand een interview met Will Schmitz, programma maker en een belangrijke schakel binnen onze omroep.

  • Will., waarom nu nog een programma? Je bent boven de 50 en ontdekt wordt je nooit meer.

(Lachend)

Omdat ik Will Schmitz ben. Dit is een ‘afwijking”, een gezonde weliswaar maar toch. Dit is mijn DNA. Alles wat met radio, tv, audio en video te maken heeft geeft mij dat ultieme gevoel van leven.

Weet je, Ik speelde al blokfluit in de tweede klas (groep 4). Piano toen ik 9 was, en leerde mezelf gitaar spelen toen ik 10 was. Verder drumde ik in een punkrock band. Maar mijn grootste liefde? Radio! Dit gen zit er al in sinds ik 7 was. De magie van radio en die heerlijke herinneringen. Elke plaat heeft een verwijzing naar wel iets, in iemands verleden. Het gevoel van je luisteraar ‘triggeren’. En het idee hebben dat er altijd wel een luisteraar is die je ergens blij mee maakt.

Vroeger gerommeld met singles, lp’s, cassettes en meer. Programma’s, jingles en promo’s maken. Daar liet ik niet zelden mijn huiswerk voor liggen. Mijn Decaan vertelde mij in 1982 dat ik beter naar Hilversum kon gaan i.p.v.  mijn MEAO diploma te halen. Goddank was vader Schmitz heel gedecideerd. Nee, eerst school afmaken.

  • Dus je MEAO diploma heb je?

Yep.

  • Jij maakt ‘waar een Will is, is een weg’. Wat is dat voor een programma?

Een muziekprogramma, zoals de meeste andere. Lekker luchtig door de middaguren. Vreemd genoeg zie je dat er steeds meer middag programma’s de gouwe ouwe draaien. Daar ligt mijn liefde. Niet dat ik nieuwe muziek niet leuk vindt, maar de synergie tussen oud en nieuw voelt als een vis in het water.

  • Hoe gaan jullie met nieuw talent om? Hebben die jonge gasten nog wel een kans met zo’n stevige basis?

Absoluut. Ik zal de eerste zijn die ruimte maakt, niet dat de andere dat niet doen maar, tjsa, nieuw talent? Dan jeuken mijn handen. Jonge gasten met lef of bravoure begeleiden naar een hoger doel? Dan gaat mijn uitzending de prullenbak in. Daar maak ik graag plaats voor.

  • Maar je hebt ook de zondagmiddag show met oude Top 40’s?

Yep. Wederom geen goed of nieuw concept, maar zo leuk om te maken. Ik moet daar echt de rem op zetten. Delen mag, maar iemand enthousiast je verleden opdringen? Tricky, maar het boeit me niet. Ik loop figuurlijk leeg.

  • Wat verwacht je van de nieuwe omroep?

We willen de beste van de regio worden, het team is zich daarvan bewust. Ze zijn scherp, hongerig en ambitieus. En daar ga ik graag in mee. Luister maar naar de energie. (lachend).

 

Waar een Will is… – Iedere werkdag van 14:00 tot 16:00 op OR6/SOL2 Radio. 

 

E-mail:

STUDIO:

Secretariaat:

kanaal info: